Bedrijfstrainingen

Logopediepraktijk Amsterdam-Zuid verzorgt op alle niveau’s trainingen op het gebied van stem, spraak en taal. U kunt hierbij onder meer denken aan bedrijfstrainingen, presentatietrainingen, workshops en privé-trainingen. De trainingen zijn volledig afgestemd op de specifieke wensen van onze klanten.

U traint individueel of in een kleine groep: dat werkt het meest efficiënt en houdt de vaart erin. Voor grote groepen is een workshop mogelijk. Trainingen vinden plaats in onze praktijk, in een studio of op uw eigen werkplek. Informeer naar de mogelijkheden en ontvang vrijblijvend een persoonlijk advies.

 

Stemtraining

Wat draagt u uit met uw stem, en hoe verbetert u uw impact en uitstraling? 
Tijdens deze training is er alle ruimte voor zowel het ontdekken van een luide ex-pressieve klank, als voor het onderzoeken van de blokkades die kunnen hinderen om 
te klinken zoals u wilt.
Daarnaast leert u de juiste stem-en spraaktechnieken toe te passen. Hierbij wordt ingegaan op uw adem, stem, resonans, articulatie en lichaamstaal. Na afloop weet u hoe u uw stem optimaal kunt gebruiken.

Presentatietraining

Deze training is bedoeld voor iedereen die wil leren overtuigend te presenteren. Of dat nou voor een collegezaal, een vergadering, een bedrijfsbijeenkomst, of voor een radio-microfoon of televisiecamera is. Veel aandacht gaat uit naar uw lichaamstaal, mimiek en stemgebruik. Sterke en zwakke punten maken we eerst zichtbaar en daarna werken we er aan. U krijgt praktische en op maat gesneden adviezen.

Het gaat er om dat u presenteert op uw eigen, persoonlijke manier én dat u congruent bent, dwz. dat er samenhang is tussen presentatie, non-verbale communicatie en inhoud. Dát geeft presentaties extra kracht. U kunt actuele presentaties gebruiken om (voor de camera) te oefenen. Een intensieve training die bij uitstek geschikt is om individueel of in een kleine groep te volgen.

Taaltraining

Wij verzorgen op alle niveau’s taaltrainingen voor bedrijven en particulieren. De trainingen zijn gericht op anderstaligen, waaronder expats. Na afloop van deze training spreekt u de Nederlandse taal vloeiender. Uw luistervaardigheid is aanzienlijk toegenomen. U hebt meer zelfvertrouwen in het voeren van zakelijke gesprekken en discussies in het Nederlands. De trainingen worden zowel in groepsverband als individueel aangeboden.

Uitspraaktraining

Heeft u moeite met de uitspraak van bepaalde woorden of klanken? Spreekt u met een accent, waardoor u minder goed verstaanbaar bent? Wilt u goed verstaanbaar zijn en in korte tijd uw uitspraak verbeteren? Dan is onze uitspraaktraining wellicht iets voor u!
Wij oefenen met verschillende aspecten van de spraak: klanken, woordaccent, zinsaccent, intonatie en verbonden spraak. U leert te reflecteren op uw eigen uitspraak. Tijdens de sessies maken we gebruik van geluids- en/ of video-opnames.